Facultatea de Medicină si Farmacie
Universitatea „Dunărea de Jos” Galați

Despre Noi

    
           


  Studiul medicinii la Universitatea "Dunărea de Jos" a inceput la sfarsitul anilor '90 odată cu înfiintarea specializării kinetoterapie și a specializării de asistență medicală. 
      Coroborarea dintre traditia medicală din aceasta zonă si mediul academic, a avut ca rezultat fondarea Facultătii de Medicină în anul 2004, prin decizia Guvernului Romaniei, ca o consecintă necesară a importantei si a dezvoltării socio-economice a acestei zone. 
      Procesul educaţional în cadrul Facultătii de Medicină și Farmacie a Universitătii „Dunărea de Jos” din Galati are un pronunțat caracter aplicativ şi practic, acesta fiind de altfel un atu al învăţământului medical gălățean, principalul nostru obiectiv fiind acela de a pregăti la cele mai înalte standarde viitorii medici, farmaciști, dentiști și asistente medicale în vederea asigurării unei asistențe medicale de înaltă calitate în regiunea Dunării de Jos. 
      Dezvoltarea facultătii este susţinută de o infrastructură modernă desfășurată pe aproximativ 8000 m2, cu amfiteatre spațioase, laboratoare și săli de lucrări dotate la nivel european, accesul în clinici performante, bibliotecă informatizată aflată într-o continuă dezvoltare, cămine noi, și facilităti sportive. 
       Facultatea noastră oferă 9 programe de studiu la nivel de licență:
 - Medicină; 
 - Medicină cu predare în limba engleză
 - Farmacie; 
 - Medicină Dentară; 
 - Tehnică Dentară 
 - Asistentă medicală generală; 
 - Moaşe; 
 - Medicină – Enna, Italia; 
 - Asistentă medicală generală – Enna, Italia. 
      Organizată în șase departamente (științe morfologice și funcționale, clinic-medical, clinic chirurgical, medical, farmaceutic și medicină dentară), școala noastră medicală, depune toate eforturile pentru a oferi societatii personal medical inalt calificat.
      Facultatea de medicină are în dotare laboratoare echipate la cele mai înalte standarde destinate studiului disciplinelor preclinice, precum si facilități adecvate studiului materiilor clinice. 
      Anual, sub egida Facultătii de Medicină și Farmacie, se desfășoară Sesiuni Științifice Studențești, Zilele Medicale Gălătene precum și conferințe cu caracter național și internațional. 
    Suntem onoraţi invitându-vă să ne cunoaşteţi şi să descoperiţi în Facultatea de Medicină și Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați un partener dinamic şi valoros în cercetare, educaţie şi practică medicală. 

Prof. Univ. Dr. Aurel Nechita