Facultatea de Medicină si Farmacie
Universitatea „Dunărea de Jos” Galați

Comunicat

         Având în vedere contextul actual generat de evoluţia situaţiei epidemiologice naţionale determinată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, în conformitate cu ordonanţa de urgenţă nr. 197 din 18 noiembrie 2020 şi cu decizia rectorilor şi decanilor universităţilor şi facultăţilor de medicină şi farmacie din România, Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a identificat un număr de 53 studenți voluntari din anii 4, 5 şi 6 Medicină şi din anii 3, 4 Asistenţă Medicală Generală, pentru a sprijini unităţile sanitare şi serviciile de urgenţă prespitalicească pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii şi pentru o perioadă de 30 de zile de la data încetării stării de alertă. 

            Studenţii vor desfăşura activităţi de îngrijiri generale de sănătate şi alte activităţi de îngrijire, monitorizare şi asistare a pacienţilor din focarele covid, sub coordonarea personalului medical din cadrul unităţilor medicale unde sunt repartizaţi prin ordin al Comandantului acţiunii, emis pe baza analizei necesităţilor realizate la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. La sugestia Facultății de Medicină și Farmacie Galați, domnul ministru secretar de stat Raed Arafat a acceptat ca repartiția studenților voluntari să fie făcută în localităţile de domiciliu sau în apropierea acestora.


Dragi studenți, 

          De astăzi faceți parte din marea familie a celei mai importante universități din Regiunea de Sud-Est a României. Ne dorim ca pe tot parcursul studenției să aveți un cost al vieții cât mai echilibrat, astfel încât să considerați trecerea prin această etapă a vieții drept un plus. 
          Tocmai de aceea v-am pregătit o serie de facilități dedicate exclusiv studenților noștri. De la centre medicale și servicii pentru animalele de companie până la agenții de turism sau servicii auto. Sunt zeci de parteneriate pe care le găsiți la următoarea adresă: 
          Vă invităm să vă bucurați de viața de student la UDJG, să aveți un parcurs cât mai îndrăzneț în anii de studenție și să fructificați la maxim aceste parteneriate. Unele sunt chiar foarte avantajoase!" Să avem un an universitar plin de realizări!